Merlijne Marell’s Delfts Blauw op Instagram en straks op Masterly

masterly_marle3
Mijn adem stokte echt even toen ik de foto’s van Merlijne Marell op Instagram zag: zo mooi! Merlijne laat ons meekijken met haar proces. We zien hoe haar ontwerp in verschillende fases tot die prachtig diepblauwe schilderingen op aardewerk worden. Je leest ondertussen over ponsieven, houtskoolpoeder en kobaltoxide. Fijne woorden. Het kaststel (dit moest ik ook even opzoeken) met haar illustraties kan je bewonderen tijdens Masterly, een festival waar historische schilderijen gecombineerd worden met speciaal voor de gelegenheid gemaakte werken van ontwerpers, kunstenaars en fotografen.

masterly_marle4
Merlijne Marell werkt samen met Studio Heiko Balster, Heinen Delfst Blauw en Wilma PLaisier aan deze prachtige collectie aardewerk.

Masterly
“Van 19 – 22 september is nieuw Dutch design te zien van hedendaagse ontwerpers samen met hun Muze, het historische schilderij dat hen voor dit ontwerp inspireerde. Dot alles in vier prachtige historische panden die speciaal voor dit festival de deuren openen”.

masterly_marle2
Masterly The Hague
19 – 22 september 2019
Lange Vijverberg 14_15_16 & Lange Voorhout 44
Museumkwartier Den Haag

Alle foto’s en illustraties Merlijne Marell

Eerder kon je op de Gymclub al lezen over: houtsnedes in prentenboeken een tentoonstelling waar ook werk van Merlijne te zien was.

Kijk voor meer informatie en andere interessante exposities en workshops op onze kalender.

Steun jij ons al?

Wij zijn heel blij met onze gumclub en de artikelen die we voor jullie kunnen maken en schrijven. Dankzij jullie houden we de site in de lucht en blijven we hier alles voor jouw illustratie inspiratie delen.

Doneer vrijblijvend een bedrag dat jij de Gumclub gunt en we gummen nog lang en gelukkig verder.

Natuurlijk, ik steun jullie graag!