GUMCLUB CHALLENGE van september en oktober: BAKKEN

gumclub illustratie challenge_ bakken_jentlfoks
gumclub illustratie challenge_ bakken_doriansje
gumclub illustratie challenge_ ijs_lennaard.nl

De Gumclub Instagram Challenge die we voor de maand september stelden was: lekker bakken! We verlengden de challenge omdat er nog niet genoeg inzendingen waren (of omdat ze lastig te vinden waren, tussen alle andere foto’s rond het thema ‘bakken’!). We hebben daarom ook de hashtag #gumclubchallenge in het leven geroepen, door de goeie suggestie van een van onze trouwe volgers (merci Petra!). En nu zijn toch erg smakelijke dingen uit de oven gekomen. Beeldmakers spelen erg graag met dingen die niet zijn wat ze lijken te te zijn, en dat is te zien in deze top 3.

  1. Yentl Foks bakte deze echte taart, die je zo van het getekende bordje kunt pakken. De potloden die er bij liggen verklappen nog net hoe gemaakt is. Hiermee laat ze zien hoe je als illustrator kan spelen met wat echt is en wat niet. Alles kan, en dat is nou juist zo heerlijk aan ons beroep.
  2. Net op het nippertje kregen we deze inzending binnen via #gumclubchallenge! Illustrator Doriansje had eerder al onze aandacht gewekt met een lekker directe taartjes schets, maar dit vonden we toch ook wel echt een hele leuke vondst. Ceçi n’est pas un gâteau. Zo leuk, dit druipende canvas, omgeven door materialen. Het plezier spat er vanaf! Ook worden we hongerig van de hashtag: #eatmydrawings.
  3. En tot slot deze Make my day, pardon, Cake my day! van Lenny van den Boogaard, alias Lennaard.nl, die het volgens ons supergoed zou doen als ansichtkaart.

Dankjulliewel allemaal voor de inspirerende inzendingen!

En dan nu, de challenge voor NOVEMBER. Voor velen is de herfst toch het meest heerlijke seizoen, met al die mooie bladeren, kleuren, de paddestoelen, de pompoenen, de egeltjes en de eekhoorntjes. En waar anders kun je dit meer bewonderen dan in het bos. Niet voor niks spelen sprookjes en volkssagen zich af in het bos… De challenge voor deze maand is: ‘DE BETOVERENDE HERFST’. Duik in de sprookjes, legendes, volgsoverleveringen en maak een mooi sprookjesachtig beeld of een magische tekst met herfstelementen. We vinden het ook heel leuk om bijvoorbeeld kleurenpalleten, moodboards en vondsten uit de natuur te zien! Deel je beelden door aan je instapost de hashtag #gumclubchallenge toe te voegen. maandag 3 december laten we de meest betoverende beelden zien op deze site, op instagram en op facebook.

Hou jij ook zo van verdraaiingen van de werkelijkheid en combinaties van tekeningen met echte objecten? Kijk dan ook eens naar deze twee eerdere posts over Christof Niemann en het werk van Jean Jullien.

Steun jij ons al?

Wij zijn heel blij met onze gumclub en de artikelen die we voor jullie kunnen maken en schrijven. Dankzij jullie houden we de site in de lucht en blijven we hier alles voor jouw illustratie inspiratie delen.

Doneer vrijblijvend een bedrag dat jij de Gumclub gunt en we gummen nog lang en gelukkig verder.

Natuurlijk, ik steun jullie graag!