Gumclub challenge van augustus: ZWEMMEN

gumclub illustratie challenge_ zwemmen_goldilockssilverfox
gumclub illustratie challenge_ zwemmen_nataliehuyghe
gumclub illustratie challenge_ zwemmen_paulinevaneijle

We zijn er weer! Kinderen weer back to school, wij back to the studio. Back to GUMCLUB dus ook, met heel veel leuke nieuwe plannen. Maar nu eerst, de uitslag van onze challenge van augustus: ZWEMMEN. Bedankt iedereen voor de superleuke inzendingen deze maand! Een top 3 was best moeilijk te kiezen dit keer, maar kijk eens wat een pareltjes hebben we dit keer opgevist:

  1. Goldilocks Silverfox Dromerig, fantasievol, en heel erg lief. Deze zeepaardjes sprongen er wat ons betreft uit. Niet alleen vanwege het onderwerp, maar ook de mooie zachte kleuren en compositie. Illustrator Lisan Groters, zoals ze in het echt heet, heeft duidelijk een voorkeur voor het tekenen van dieren. Check die lamaaaa’s! Zo cute!
  2. Natalie Huyghe Wauw! We krijgen ook inzendingen van onze Zuiderburen. En dan ook nog eens zulke fijne. Dit lekker krachtige duikbeeld, is er eigenlijk een van een tweeluik. Op Natalie’s instagram zie je de tweede helft (met giraf). Hulde aan deze originele aanpak. Wij vonden de compositie en eenvoud erg geslaagd van dit vrolijke beeld. Natalie is trouwens ook supergoeie fotograaf (en soms combineert ze fotografie en illustratie- NICE). Kijk maar eens op haar site: studio-n.be
  3. Pauline van EijleGirls just wanna have fun! Dus, zo ook deze drie ladies. Wat een goed gevonden foto Pauline, en wat heerlijk he, om daar zo over heen te droedelen. Krijgen we zin van om ook te doen! Sowieso kijken we altijd met heel veel plezier mee in het werkproces van Pauline, kijk maar eens naar die mooie gouache schilderingen in haar dummy. En haar 100 dagen project van Edible Greeneries (om op te eten). Ze schreef al eerder voor de Gumclub een artikel over ecoline, dankjewel voor al je leuke inspiratie Pauline!

Was het vorige maand nog een zwemwedstrijd, voor SEPTEMBER hebben we een bakwedstrijd…
Wij zijn helemaal weg van het werk van Wayne Thiebaud, waarvan nu de expositie te zien is in Museum Voorlinden. Hier schreef Jolanda Hooijmans eerder een stuk over. Geïnspireerd door de gebakjes en taartjes van Thiebaud is de challenge van deze maand: BAKKEN. Koekjes, taarten, cakejes, kom maar op! Post jouw baksel(s) voor 31 september op je eigen Instagram-account en voorzie het van de hashtag #bakken én tag je ons ook met @gumclub.nl? Dan weten we zeker dat wij als chefkok niks over het hoofd zien. Op 1 oktober laten wij dan onze drie favoriete inzendingen zien. Hier op de site, maar ook op ons Instagram-account en onze Facebook-pagina. Heel GUMCLUB bakt!

Steun jij ons al?

Wij zijn heel blij met onze gumclub en de artikelen die we voor jullie kunnen maken en schrijven. Dankzij jullie houden we de site in de lucht en blijven we hier alles voor jouw illustratie inspiratie delen.

Doneer vrijblijvend een bedrag dat jij de Gumclub gunt en we gummen nog lang en gelukkig verder.

Natuurlijk, ik steun jullie graag!