Zomers schetsboek

De zomervakantie is DE TIJD bij uitstek om er weer eens extra vaak lekker op uit te gaan met je schetsboek. En het wordt nog leuker om dat te doen vanuit een opdracht, onder begeleiding van Doeke van Nuil of Kim Welling.

Bij het UCK kan je in een week vier ochtenden komen illustreren! Vanaf 18 jaar ben je welkom. Vul je schetsboek met stift, potlood, verf en collega, steeds naar aanleiding van een nieuw thema. Je krijgt van het UCK een schetsboek waarin je in elke workshop aan de slag gaat. De workshops zijn samen maar ook los van elkaar te volgen. Als je je voor alle vier de workshops inschrijft krijg je 10% korting.

16 juli – Teken de stad
In de deze workshop ontdekken we de stad in haar vele vormen. Met stiften en fineliners tekenen we de gebouwen en alles eromheen, en gaan we zo op zoek naar de vormen en de structuren die we kunnen vinden en onderzoeken we hoe die kunnen vertalen naar papier.

17 juli – De Wildernis
Je hoeft zeker geen groene vingers te hebben om mee te doen met deze workshop! Wel zin om groen groener groenst te tekenen en schilderen. Je leert over compositie, kleurgebruik, dieptewerking en hoe je een sterk beeld neerzet.

18 juli – Karakter tekenen
In deze workshop laten we ons inspireren door de stad en haar bewoners, mensen of dieren, fantasie of echt: we gaan op zoek naar karakters en onderzoeken hoe we die zelf tot leven kunnen laten komen.

20 juli – Storytelling
Hoe combineren we karakters, omgeving en een gebeurtenis? Kortom: hoe vertellen we een verhaal?! In deze workshop onderzoeken we hoe we een verhaal kunnen vertellen met karakters, werken we met meerdere beelden en kijken we hoe we een combinatie maken van de voorgaande dagen.

Aanmelden kan hier

Je hoeft je niet te vervelen deze zomer!
Zie voor meer inspiratie ook de rest van onze kalender.

> Dit artikel is in samenwerking opgesteld