Marlon Doomen

Marlon is een illustrator en kunstenaar wonend in Amsterdam. Ze hamstert schetsboeken en tekenspullen en je maakt haar altijd blij met ijsjes. Hoe raarder de smaak hoe beter.

Na haar studie illustratie op Willem de Kooning werkte Marlon 7 jaar als Visual Designer. Ze miste het illustreren en in 2019 maakte ze de switch naar een fulltime illustratie carrière. Je kunt haar werk herkennen aan de alledaagse onderwerpen, de natuur en haar liefde voor textuur en losse lijnen. Ze illustreert onder andere voor Verlieskunst, waar ze een van de oprichters van is.

“Er gebeurt veel in ons leven. Mooie dingen maar ook heftige gebeurtenissen vormen hoe we in het leven staan. Stil staan bij wat er vandaag gebeurd is daarom erg belangrijk voor mij. Ik werk graag aan projecten die het dagelijks leven mooier maar soms ook draagbaarder maken. “

Op instagram deelt Marlon regelmatig haar tekeningen naar waarneming. Deze maakt ze op locatie ergens in de natuur,  in de stad of op vakantie. Ook wel Urban Sketching genoemd. Ze gaat er graag op uit en vangt de sfeer van het moment en de locatie in haar schetsboek. Ze maakt ook vaak visueel verslag van haar vakanties in een travel journal.

Tekenen is haar meditatie. Het geeft zoveel rust, een leeg hoofd en het helpt je door emotionele tijden. Kleuren en creëren is een magisch iets. Ze hoopt ook anderen aan het tekenen te krijgen doormiddel van workshops en demo’s. Tijd maken voor jezelf is heel belangrijk en daarom organiseert ze elke vrijdag Sketch&breakfast, iedere week op een andere locatie in Amsterdam.

Marlon’s illustraties en urban sketches

 

Steun jij ons al?

Wij zijn heel blij met onze gumclub en de artikelen die we voor jullie kunnen maken en schrijven. Dankzij jullie houden we de site in de lucht en blijven we hier alles voor jouw illustratie inspiratie delen.

Doneer vrijblijvend een bedrag dat jij de Gumclub gunt en we gummen nog lang en gelukkig verder.

Natuurlijk, ik steun jullie graag!

Categorie Uncategorized

Marlon tekent het liefste elke dag. In de natuur, op vakantie of in cafeetjes. Het alledaagse is een veelvoorkomend onderwerp in haar werk net als taboe onderwerpen die ze bespreekbaar wil maken door middel van illustratie.