juni, 2019

21jun - 22sepDe hele dagGekust door Knust – 35 jaar stencilkunst in Museum Het ValkhofOverzicht van stencildrukwerk en de risografie van Knust

Meer

Event Details

In Museum Het Valkhof is een ruime selectie te zien van het drukwerk dat in de afgelopen jaren door Nijmeegse kunstenaarsinitiatief Knust is voortgebracht. Knust, met wortels in de kraak- en punkbeweging van de jaren tachtig, vergaarde in 35 jaar internationaal roem met zijn grafisch felgekleurde stencildrukwerk en de risografie. Als een van de eerste legde het collectief zich begin jaren tachtig toe op deze druktechniek.

Knust aan het werk
Knust richt in het museum een tijdelijke riso-drukkerij in, waar gedurende de tentoonstelling aan verschillende projecten gewerkt wordt. Een daarvan is Other Colors, waarbij geselecteerde kunstenaars van over de hele wereld technisch en artistiek onderzoek doen naar kleur in de stencildruktechniek. Een aantal artists-in-residence die Knust voor de tentoonstelling selecteerde, maken ter plekke nieuw werk.

Speciale activiteiten
Tijdens de expositie worden een groot aantal activiteiten georganiseerd. We hebben er een paar geselecteerd. Kijk voor alle activiteiten op de website van het museum.

26 juni 2019 | Workshop special ‘ontwerp en druk je eigen lampenkap’
Tijdens de special maak je een eigen ontwerp en drukt deze vervolgens met behulp van de PrintGocco op de lampenkap. Tijd: 14.00 – 17.00 uur
Entree: geldig museumticket + € 5,-

Iedere woensdagmiddag | Workshop ‘Riso lampenkap maken’
maak met bestaand Riso-drukwerk een eigen lampenkapje. Iedere woensdag gedurende de tentoonstellingsperiode tussen 14:00 en 16:00 uur, kun je aanschuiven en aan de slag gaan.

26 juni, 31 juli, 28 augustus en 18 september 2019 | Workshop special
Je eigen drukwerk maken en drukken op de Riso stencilmachine. Tijdens de workshop special ga je aan de slag met de PrintGocco. Voor de workshop special geldt een toeslag van € 5,-.

De expositie is van 21 juni t/m 22 september 2019

Beeldcredits: Helma Voskuylen, gestencilde impressie van Extrapool,1995

Tijd

Juni 21 (Vrijdag) - September 22 (Zondag)

Locatie

Museum Het Valkhof

Kelfkensbos 59

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X