Myrthe Hooijmans

Myrthe Hooijmans, ook wel bekend als @sunflowerwinters, is een enthousiast illustrator, lezer en schrijver.
Haar werk is vrolijk en kleurrijk, maar wordt ook vaak beschreven als fantasievol en magisch. Naast haar creatieve werk houdt Myrthe van wandelingen maken door de stad en natuur, wegdromen bij goede muziek, lezen zoveel zij kan (nooit zonder een kop thee) en te leren over volksvertellingen, geschiedenis en mythes. Dit zijn dan ook de dingen waar zij vooral haar inspiratie uit haalt, wat vaak levendige illustraties oplevert. Myrthe werkt bij voorkeur analoog, met waterverf, gouache en potloden, waarna zij soms haar werk digitaal na bewerkt.

Momenteel studeert Myrthe aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam, waar zij in haar derde jaar zit van de studie Illustratie. Zij verwacht over een jaar af te studeren, waarna zij haar Etsy winkel wil uitbreiden en aan de slag wil als freelance illustrator.

Je kunt Myrthe vinden en bereiken op social media als @sunflowerwinters.

Steun jij ons al?

Wij zijn heel blij met onze gumclub en de artikelen die we voor jullie kunnen maken en schrijven. Dankzij jullie houden we de site in de lucht en blijven we hier alles voor jouw illustratie inspiratie delen.

Doneer vrijblijvend een bedrag dat jij de Gumclub gunt en we gummen nog lang en gelukkig verder.

Natuurlijk, ik steun jullie graag!