challenge van november: paddenstoelen

1_challenge_irma
2_amagpiesnest
3_evy_vg

Wat een prachtige paddenstoelen zagen we op instagram voorbijkomen. Het was lastig kiezen uit de vele verschillende werken. We hebben gekozen voor drie illustraties waarin het thema ‘paddenstoelen’ centraal staat en er toch voor een originele invalshoek gekozen is. Die invalshoek is soms de techniek of het verhaal dat de paddenstoel gaat spelen in de illustratie. Bedankt voor de inzendingen!

  1. Irma van Osch is een echte onderzoekster en schrijft dat ze het interessant vindt zich te verdiepen in de mogelijkheden om een onderwerp te verbeelden. In verschillende technieken, composities en ook door ‘een aantal minder voor de hand liggende keuzes te maken. Vandaag, ivm de herfst: angst en paddenstoelen’. Het kleine vogeltje met grote ogen onder de paddenstoelen is een prachtige toevoeging in dit paddenstoelen landschap. Het geeft de illustratie een extra diepte. Toch is het de keuze van de techniek die deze illustratie zo bijzonder maakt. De eerste laag is een ets. Deze laag in allerlei grijstinten geeft de illustratie een prachtige textuur. De mooie kleuren en lijnen krijgen een eigen basis. Op het instagram account van Irma zie je de verschillende lagen.
  2. A magpies nest maakt een paddenstoelenalfabet! Hier gaat ons illustratiehart sneller van kloppen. Zeker als het met zoveel liefde en goede vondsten is gedaan. Erg mooi is bevoordeeld hoe de E en de F is gevormd: een stukje stam met zwammen. Door de goede kleurkeuzes blijft dit beeld ook één geheel terwijl het uit zoveel verschillende werken is opgebouwd. Ontzettend gaaf!
  3. Dat kabouters knus wonen in een vliegenzwam, weten we allemaal wel. Maar wat voor een soort woning is een inktzwam of morielje? Evy van Guyse maakte deze prachtige woningen in morielje-achtige zwammen. De sfeer van de illustratie is erg mooi. Technisch is de illustratie ook heel knap. De verschillende wit tinten geven de stam een geloofwaardig volume. Evy heeft een eigen stukje landschap gemaakt, dat er heel overtuigend staat, maar er nooit zou zijn geweest als zij het niet bedacht had. Deze illustratie lijkt een scene uit een verhaal en we zijn heel benieuwd naar de rest van het verhaal.

De december challenge lieve Gumclubbers: Make a wish. Misschien wensen jullie een kalme maand. En kan je er geen uitdaging bij hebben. Heel begrijpelijk. Een wens maken en die delen kan natuurlijk heel veel positieve energie geven. Even in die creatieve bubbel duiken en je verliezen in kleuren, lijnen en vormen. We zijn dan ook heel benieuwd welke inspirerende illustraties er deze maand te zien zijn. En wensen op heel veel positieve, creatieve energie.

Als je meedoet met onze challenge voeg dan de hashtags #gumclubchallenge toe aan je beeld of tag @gumclub.nl. Begin januari laten wij dan onze drie favoriete inzendingen zien. Hier op onze site, op instagram en op onze facebook pagina.

Steun jij ons al?

Wij zijn heel blij met onze gumclub en de artikelen die we voor jullie kunnen maken en schrijven. Dankzij jullie houden we de site in de lucht en blijven we hier alles voor jouw illustratie inspiratie delen.

Doneer vrijblijvend een bedrag dat jij de Gumclub gunt en we gummen nog lang en gelukkig verder.

Natuurlijk, ik steun jullie graag!