woorden in beeld – drie bijzondere prints met tekst en beeld in de hoofdrol

gespot_print_jan_2019


Ik – Claudi -hou van de combinatie woord en beeld. Een bijzondere zin in een getekende wereld kan inspireren, een glimlach op mijn gezicht toveren, mij aan het denken zetten of juist even uit het gepieker halen. De briljante ‘us’ print van Jean Julien zag ik in de afgelopen Kerstvakantie als muurschildering tijdens een wandeling in Londen. Samen met de kinderen keek ik hier een tijd naar. Samen liepen we verder, ieder met een eigen verhaal achter dit krachtige beeld.
Ik heb drie heel verschillende prints voor je uitgezocht, drie verschillende boodschappen en werelden. Persoonlijke lievelingen. Heb jij ook een favoriete print met tekst? De Gumclub hoort het graag!

  1. Als eerste wil ik natuurlijk een print van ‘onze eigen’ Valesca van Waveren laten zien: voor Flow illustreert Valesca regelmatig bijzondere zinnen en boodschappen. Het zijn stuk voor stuk verrassende beelden in haar eigen stijl. Kijk bijvoorbeeld eens naar het kalme en krachtige beeld van een vijgenblad -met de mooiste vijgen ooit- van Valesca. Het beeld draagt de bemoedigende woorden van Pablo Picasso zo mooi! Je kunt Valesca volgen via instagram, meer werk zien op haar website en natuurlijk hier op de Gumclub
  2. Ken je het verhaal van Muhammed Ali? Aan het eind van zijn ontroerende toespraak voor meer dan 2000 (voormalige) Harvard studenten riep iemand in het publiek: ‘give us a poem”. En Muhammed Ali antwoordde: “me we”. Dit werd het kortste gedicht uit de Engelse literatuur. Mooi toch? Dat zelfde gevoel van saamhorigheid geeft Jean Julien mij met zijn ‘us’ print. Volg Jean Julien op instagram, bekijk meer van zijn werk op zijn website of koop een toffe Jean in zijn webshop.
  3. Angsten, meestal niet uit te leggen. Ik ben soms s’nachts heel bang. Gewoon thuis, in mijn bed. Waarvoor? Ik weet het niet precies. Ik vind dit best gênant maar toen ik het laatst tegen iemand vertelde zei hij: “Misschien komt het omdat je een creatief persoon bent”. Dat vond ik wel een positieve draai aan mijn angsthazerij. Ik blijf af en toe een bange nacht houden hoor. Dan lig ik doodstil in bed te luisteren naar alle geheimzinnige geluiden, durf ik niet op te staan om te controleren of de voordeur wel op slot is. Maar ik bedenk nu ook: al die vreemde scenario’s in mijn hoofd horen bij mij. Dus toen ik deze mooie poster van Saskia Yda Heijmans -Saskia Yda- zag was ik geraakt. Kippenvel, de goede variant!. En voor het nieuwe jaar een goed voornemen: deze poster bestellen. Dat kan hier. Op de website van Saskia zie je een overzicht van alle andere winkels waar haar bijzondere werk te zien is. Je kunt het werk van Saskia ook volgen op haar instagram account.

Steun jij ons al?

Wij zijn heel blij met onze gumclub en de artikelen die we voor jullie kunnen maken en schrijven. Dankzij jullie houden we de site in de lucht en blijven we hier alles voor jouw illustratie inspiratie delen.

Doneer vrijblijvend een bedrag dat jij de Gumclub gunt en we gummen nog lang en gelukkig verder.

Natuurlijk, ik steun jullie graag!