’the art of doodling’ – Jon Burgerman

Jon Burgerman is een echte doodle koning en een fantastische verteller. Kijk maar eens naar de speech die hij gaf voor Creative Mornings getiteld ‘The Art of Doodling’. Jon noemt doodlen ’tekenend nadenken’ en hij moedigt ons allemaal aan dit heel veel te doen.

Why is it great to create? Because it’s enjoyable. It’s fun making stuff — you start with nothing and end up with something else.
Being creative opens up new ideas, exercises our brain, and makes us feel good.

Waarom het een goed idee is om deze video te bekijken? It is enjoyable, zit boordevol goede ideeën en geeft een bijzondere kijk op creatief werk. Wat mij erg aanspreekt is dat Jon Burgerman er voor pleit niet te veel te twijfelen over je vaardigheden. Verlies het plezier in het maken niet, blijf nieuwe dingen bedenken of maak nieuwe dingen zonder al te veel na te denken.

Het boek ‘It’s Great to Create’ van Jon Burgerman, sluit hier prima bij aan. Het staat vol met creatieve uitdagingen zoals een gesprek voeren met tekeningen of een gat knippen in je papier en dit gebruiken als de start van een nieuw werk. Let’s doodle!

beeld homepagina: Jon Burgerman

Steun jij ons al?

Wij zijn heel blij met onze gumclub en de artikelen die we voor jullie kunnen maken en schrijven. Dankzij jullie houden we de site in de lucht en blijven we hier alles voor jouw illustratie inspiratie delen.

Doneer vrijblijvend een bedrag dat jij de Gumclub gunt en we gummen nog lang en gelukkig verder.

Natuurlijk, ik steun jullie graag!