Wonderschoon: women who draw

beeld: Wendy MacNaughton op Women Who Draw.

Julia Rothman kreeg het idee voor Women Who Draw, toen ze op de wc zat en door oude uitgaves van een bekend tijdschrift bladerde. Ze merkte op dat er wel heel veel covers door mannen geïllustreerd waren. Toen ze later een hele jaargang van dit tijdschrift bekeek, ontdekte ze dat er in 2015 maar vier covers door vrouwen gemaakt waren. Van de 55 covers. Ai! Om vrouwelijke illustratoren meer zichtbaarheid te geven, richtte ze samen met Wendy Macnaughton Women Who Draw op. Een online gids waar alle vrouwelijke professionele illustratoren, cartoonisten en kunstenaars zich kunnen presenteren door een portret van een vrouw in te sturen. Aan dit portret zit een link naar de (portfolio) website van de illustratrice.

Wil je meedoen (en ben je vrouw, transgender of genderneutraal): inschrijven is heel makkelijk.
Een beetje vreemd zijn de vragen op het inschrijfformulier over je religie, race of orientation. Dat vind ik heel vreemd eigenlijk. Maar toch, als je de website bekijkt, zie je een wonderschoon mozaïek van stijlen, kleuren en vrouwen.

Women Who Draw

Voor alle mannen in da clubhouse: bij de Gumclub ben je van harte welkom! We vinden het juist leuk om je werk te laten zien of je tip te delen. Ennuh, je hoeft ons niet te vertellen of je Boeddhist of man bent of twijfelt. Gewoon een mailtje sturen met je werk, vraag, tip of nieuw project naar hello@gumclub.nl.

Beeld op de homepagina: Gudrun Makelbe

Steun jij ons al?

Wij zijn heel blij met onze gumclub en de artikelen die we voor jullie kunnen maken en schrijven. Dankzij jullie houden we de site in de lucht en blijven we hier alles voor jouw illustratie inspiratie delen.

Doneer vrijblijvend een bedrag dat jij de Gumclub gunt en we gummen nog lang en gelukkig verder.

Natuurlijk, ik steun jullie graag!