Mag ik je voorstellen aan een heel leuk boek: Polderpolonaise van Merel Corduwener

Polderpolonaise – Nederland getekend, door Merel Corduwener

Wat word ik blij van dit boek! Het staat bomvol weetjes over Nederland en de bewoners ( bijvoorbeeld: “42% van de Nederlanders fietst op een tweedehands fiets”), verrassende én herkenbare antwoorden op vragen over Nederland: “De IJssel, waar ik iedere dag langskom. Ieder uur ziet het er anders uit door de spectaculaire luchten erboven. Elk seizoen een ander soort landschap waar de rivier doorheen meandert.” op de vraag: “Wat vind je de mooiste plek in Nederland waar je ooit geweest bent?” en heel veel fantastische illustraties.

polder2

Want hoe ziet Nederland er getekend uit? Welke kleur past bij Utrecht? Hoe verhouden de mensen zich tot ons landschap? Wat staat er tijdens ons avondeten op onze tafels? Dit heeft Merel voor ons getekend. Niet de molens of klompen, maar wel de ‘verjaardagskring’, een spread met de meest voorkomende vogels in Nederland, verschillende huizen of de talrijke begroetingsmogelijkheden in Nederland. gumclub_polderpolonaise1

Polderpolonaise leest (erg) snel weg, maar ik ben er nog steeds niet klaar mee. Sommige illustraties kijk ik steeds opnieuw naar: zoals de geïllustreerde gesprekjes in de treincoupé, -zo grappig- die gevolgd wordt door een spread van een getekend landschap waarin een trein rijdt door prachtige kleuren, omzoomd door riet, de wilde ganzen, een wolk spreeuwen in de lucht.

Een aanrader dus, dit boek. Je kijkt ook met andere ogen naar de enorme slinger fietsende scholieren s’ochtends of de kleurrijke verzameling joggers in mijn favoriete park, de kleuren van de Nederlandse lucht en de rivier in je stad.

Polderpolonaise – Nederland getekend
door: Merel Corduwener
uitgever: Atlas Contact.

dit artikel bevat een affiliate link.

Steun jij ons al?

Wij zijn heel blij met onze gumclub en de artikelen die we voor jullie kunnen maken en schrijven. Dankzij jullie houden we de site in de lucht en blijven we hier alles voor jouw illustratie inspiratie delen.

Doneer vrijblijvend een bedrag dat jij de Gumclub gunt en we gummen nog lang en gelukkig verder.

Natuurlijk, ik steun jullie graag!