Don’t worry, he won’t get far on foot

Ik ken een heel leuk tentje: FC Hyena, in Amsterdam. Daar draait vanaf donderdag 14 juni t/m woensdag 20 juni de film ‘Don’t worry he won’t get far on foot’, een film over John Callahan, een amerikaanse caryoonist. De titel van de film hoort ook bij een cartoon gemaakt door Callahan waarin je een aantal cowboys in een woestijnlandschap ziet. Ze kijken stoppen voor een lege rolstoel … nou ja, een goede grap moet je natuurlijk nooit proberen uit te leggen.
‘Don’t worry he won’t get far on foot’, is ook de titel van de autobiografie die John Callahan schreef. Callahan was vanaf zijn 14de verslaafd aan de alcohol. Na een feestje reed hij met een vriend mee naar huis en de auto klapte met hoge snelheid tegen een lantaarnpaal. Callahan was 21 toen hij hoorde dat hij nooit meer kon lopen. Door een pen tussen zijn twee handen in te klemmen kon hij blijven tekenen.

Joaquin Phoenix speelt John Callahan, Jack Black de vriend die met 145 kilometer per uur tegen de lantaarnpaal reed. Voor mij nog meer redenen om naar deze film te gaan. In FC Heyena dus. Maar de film draait natuurlijk ook in andere bioscopen.

Don’t worry he won’t get far on foot – Gus Van Sant

FC HEYENA

AAMBEELDSTRAAT 24
1021KB AMSTERDAM

Meer fijne dingen doen of zien? Bookmark onze kalender!

Steun jij ons al?

Wij zijn heel blij met onze gumclub en de artikelen die we voor jullie kunnen maken en schrijven. Dankzij jullie houden we de site in de lucht en blijven we hier alles voor jouw illustratie inspiratie delen.

Doneer vrijblijvend een bedrag dat jij de Gumclub gunt en we gummen nog lang en gelukkig verder.

Natuurlijk, ik steun jullie graag!