GUMCLUB CHALLENGE VAN MAART: LENTESLINGER
Allereerst: een daverend applaus voor IEDEREEN die heeft meegedaan aan de challenge van maart! Volgens ons was het een behoorlijke stap uit de comfortzone voor vele tekenaars, en we zijn heel erg verrast met de superleuke resultaten van deze maand. Eigenlijk zonde om daar favorieten uit te kiezen. Jullie moeten zelf maar kijken op ‘#gumclubchallenge’, want dan zie je nog hele leuke (ook mooie procesfoto’s en impressies)! Dank iedereen die mee heeft gedaan aan deze challenge (want dat was het ook echt!).

  1. Dit mobiel van @jesstekent vonden we echt superleuk. Het is een hele vrolijke combinatie van materialen, 3D vormen en tekeningen. Bij elkaar gebracht tot letterlijk een heel gebalanceerd ontwerp. Het heeft een soort Boho gevoel, en we zouden deze graag in ons (tuin)huis willen! Jesstekent is de insta-naam van Jessica Bretherton. Op haar site staan fijne persoonlijke ontwerpen. Haar zelfportretje is ook heel classy vinden we! En met dit mobiel heeft ze -een zeer geslaagde- stap uit haar comfortzone gemaakt. Well done!
  2. Emmy Maes blijft ons steeds zo inspireren! Vorig jaar stond ze ook al eens bij de favorieten, maar deze was ook weer echt te leuk! Op haar insta-acount volg je ook een beetje de route naar dit ontwerp, van pioenroos tot stempelexperimenten. Dat vinden we heel leuk om te zien. En ook de foto van het eindproduct is heel fijn, zo hangend aan de kast, met plantjes erbij. Volg Emmy op haar insta-account @mi.ontwerp_emmymaessen Of bezoek haar Etsy shop.
  3. Tot slot: waren we alledrie heel erg gecharmeerd van de vrijheid van dit ontwerp van Inge Romkes. Hoe kwam ze op die mooie groene patronen? “Geïnspireerd door Clipper thee Camille en ontstaan door mislukte ecoline rondjes.” vertelt Inge erbij… Wat nou: mislukt?! Hier worden we dus echt heel erg blij van: ‘fouten’ maken, en dan zulke originele slingers ervan maken.

Zoals gezegd: kijk ook vooral op #gumclubchallenge (er is een tabblaadje ‘recent’ op instagram, heul handig…) want, ja, zoveel leuks gemaakt! Mooie patronen, lieve tekeningen, bloemen: hoera voor jullie, en hoera voor de lente.

Dankjulliewel allemaal voor de inspirerende inzendingen.

De challenge van volgende maand
En dan nu, de challenge voor APRIL: tuin. Groen is goed. Het schijnt echt een stressverlagende werking te hebben op ons brein. Of je nou een tuin hebt, of een balkon of helemaal niks, dat maakt niet uit, want: een tekening werkt ook! En hier ligt dus ook een mooie missie voor ons illustratoren: maak een tuin-geïnspireerde prent. Planten, bloemen, bomen, kriebelbeestjes,vogels gieters, tuinstoelen, een eigen schommel, een mooie kas. Ga naar buiten en maak iets voor binnen. (P.S. Mag gewoon weer in een plat vlak hoor!)

Als je meedoet met onze challenge voeg dan de hashtags #gumclubchallenge en #lenteslinger toe aan je beeld. Op 1 mei laten wij dan onze drie favoriete inzendingen zien. Hier op onze site, op instagram en op onze facebook pagina.

Mocht je liever alvast een beetje vooruitwerken, spiek anders alvast even bij de post over de onderwerpen voor de volgende maanden.

TOT GUMS!

Steun jij ons al?

Wij zijn heel blij met onze gumclub en de artikelen die we voor jullie kunnen maken en schrijven. Dankzij jullie houden we de site in de lucht en blijven we hier alles voor jouw illustratie inspiratie delen.

Doneer vrijblijvend een bedrag dat jij de Gumclub gunt en we gummen nog lang en gelukkig verder.

Natuurlijk, ik steun jullie graag!