THE JOY OF WATERCOLOR – EMMA BLOCK (waterverf maand)

De titel van dit boek ‘THE JOY OF WATERCOLOR’ is precies wat er in dit boek te vinden is. Heel veel schilderplezier. Illustrator Emma Block woont en werkt in Londen, en naast dat zij een succesvol illustrator is heeft zij ook vaak lesgegeven in waterverf. Ze weet echt waar ze het over heeft en neemt je helemaal bij de hand. Ze schrijf vanuit haar persoonlijke ervaring, en introduceert waterverf op een hele praktische en inspirerende manier.

Het boek is ingedeeld in verschillende, aantrekkelijke thema’s, waar waterverf zich goed voor leent.

voorkant boek watercolor emma block

Het begint met een theoretisch gedeelte waarin eerst alle materialen besproken worden, van de verschillende soorten waterverf, tot penselen en papier.

materials emma block

Beginner, intermediate of advanced, je kunt zelf kiezen wat je het meeste aanspreekt, of wat je denkt te kunnen doen.

Daarna is het boek ingedeeld in verschillende, aantrekkelijke thema’s, waar waterverf zich goed voor leent. Van bloemen, tot fruit, eten en mensen. En binnen elk thema is voor idee niveau een op maat gemaakte opdracht. Beginner, intermediate of advanced, je kunt zelf kiezen wat je het meeste aanspreekt, of wat je denkt te kunnen doen.

beginner tropical fruit emma block

Ieder ‘lesje’ opent met een leuke introductiepagina waar beschreven wordt wat je gaat doen en welke kleuren er gebruikt gaan worden. Natuurlijk hoef je je daar niet precies aan te houden, maar zeker in het begin zal het heel fijn zijn om op die manier haar ‘recept’ te volgen.

beginner tropical fruit emma block

Op de introductiepagina zie je alvast het eindresultaat en het begin (de potloodschets). Als je de bladzijde omslaat zie je een ‘stap voor stap’ uitleg.

beginner tropical fruit emma block

Dit gebeurd steeds op dezelfde, stapsgewijze manier, waardoor je steeds weet wat je kunt verwachten.

Achterin het boek vind je een overzichtelijke index, waar je dingen nog weer even kunt opzoeken.

beginner tropical fruit emma block

De opdrachten die hierin staan zijn heel plezierig en worden helder uitgelegd. Je kunt daarom met veel vertrouwen beginnen en er een goed resultaat mee te behalen.

Emma Block zou natuurlijk niet willen dat iedereen vervolgs alleen maar ‘Emma Block’ dingen blijft natekenen. Achterin het boek geeft ze dan ook hele leuke tips over hoe je inspiratie kunt vinden, en motiveert ze dat je op zoek gaat naar je eigen stijl.

The Joy of watercolor een heel heel leuk en veelomvattend boek, en ik zou het iedereen aanraden om deze zomervakantie lekker mee aan de slag te gaan!

The Joy of Watercolor, Emma Block
Uitgeverij Running Press
ISBN 978-0-7624-6329-9

Volg Emma Block op instagram
Op via haar website http://www.emmablock.co.uk

Steun jij ons al?

Wij zijn heel blij met onze gumclub en de artikelen die we voor jullie kunnen maken en schrijven. Dankzij jullie houden we de site in de lucht en blijven we hier alles voor jouw illustratie inspiratie delen.

Doneer vrijblijvend een bedrag dat jij de Gumclub gunt en we gummen nog lang en gelukkig verder.

Natuurlijk, ik steun jullie graag!